قالی

1408 بازدید
قالی
  • توضیحات

    قالی یا فرش نوعی زیرانداز بافته شده از الیاف پنبه , پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین به کارمی‌رود. از آنجا که قالی و فرش همیشه نقش‌های زیبا بر خود داشته‌اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می‌شود و از آن برای پوشش خانه و جلوه دادن به محیط اطرافمان استفاده میشود ,پیشینه این محصول به سالهای دور باز میگردد که تمدن بشری دست به کشف و بافت آن زد و این هنر را گسترش داد ....

  • تماس با کارشناسان ما

    تلفن ثابت : 03154750013

    تلفن همراه : 09123893187

    ایمیل : info[@]delsacarpet.com

قالی

قالی یا فرش نوعی زیرانداز بافته شده از الیاف پنبه , پشم و در بعضی موارد ابریشم است که معمولاً برای پوشش زمین به کارمی‌رود. از آنجا که قالی و فرش همیشه نقش‌های زیبا بر خود داشته‌اند، امروزه به جنبهٔ تزئینی آن نیز توجه می‌شود و از آن برای پوشش خانه و جلوه دادن به محیط اطرافمان استفاده میشود ,پیشینه این محصول به سالهای دور باز میگردد که تمدن بشری دست به کشف و بافت آن زد و این هنر را گسترش داد .

در زبان پهلوی واژه‌های گوناگونی برای اشاره به انواع گستردنی‌ها به کار برده می‌شد: برای قالی نفیس از بَت یا بوپ، برای نمد و فرش از نمت استفاده می‌شد و برای فرش و بستر از ویستَرْگ که از ویستردن (wistardan) گرفته شده که در فارسی امروز، گستردن گفته می‌شود.

پیشینهٔ قالی

به دست بافتهٔ پُرزدار و گره‌دار قالی گویند. همهٔ پژوهشگران بدون چون و چرا بر این نکته اعتراف دارند که قالی و قالی بافی از آسیا  شروع شده است. پژوهشگران بر این عقیده‌اند که ترکستان، ایران و قفقاز می‌باید مهد اولیهٔ این هنر بوده باشند. از عباراتی که در انجیل و ادبیات کلاسیک آمده به این نتیجه رسیده‌اند که هنر شرقی قالی‌بافی مدت‌ها قبل از میلاد مسیح شناخته شده بوده و وجود داشته است .

ایرانیان نخستین قومی بوده‌اند که به قالی‌بافی پرداختند و در این زمینه سرآمد جهانیان شدند. چنانکه آخرین پژوهشهای باستانشناسی هم دال بر این موضوع هستند. منظور اشاره به قدیمی‌ترین قالیِ پُرزدارِ شناخته‌شدهٔ موجود در جهان یعنی قالیچه پازیریک است

بعد از گذشت سالیان متمادی، تقریباً در هزارهٔ دوم پیش از میلاد، انسان توانست چگونگیِ به‌هم‌ریسیدن نخ‌ها و ساختن  طناب را کشف کند. این اکتشاف مانند تمام اکتشاف‌های تاریخ فواید بسیار سودمندی برای هنر و صنعتِ آن دوران داشت. از جمله آن که از رشته‌های درهم‌ تنیدهٔ طناب مانندی برای زیباییِ ریشه‌های فرش استفاده می‌کردند. آثار به‌دست‌آمده از مناطقی مانند گورهای مارلیک ،قلعه کوتی در دیلمان، و همچنینحسنلو نزدیک ارومیه شاهدهایی بر این ادعا هستند.

فرش‌های ایران در دورهٔ صفویه به بالاترین حد خود در زیبایی و بافت رسیده‌اند که این مهم به دلیل تحت پشتیبانی شاهان قرارگرفتن، دسترسی‌داشتنِ فراوان به مواد مورد نیاز برای بافت فرش و همچنین به‌رسمیت‌شناختنِ فرش به عنوان کالایی برای تجارت بوده است .

این صنعت امروزه با پیشرفت چشمیگیری و با استفاده از ماشین آلات پیشرفته دارای رشد چشمگیری شده است .

 

برای مشاهده محصولات لطفا وارد لینک زیر شوید :

http://delsacarpet .com

برچسب ها:
مدیرسایت 1396/09/22
دیدگاه شما
برای ارسال دیدگاه کلیک کنید